2013. február 18., hétfő

Tortadobozból babaház

Ezzel az ötlettel szeretném megköszönni azt a sok-sok szavazatot, megosztást, tetsziket és kedves hozzászólást, amit kaptam a Bloggerina szavazáson! Hihetetlenül jól eső érzés volt, rengeteg energiát adott a folytatáshoz, így ezt a sok kedvességet azzal szeretném meghálálni, hogy további ötletekkel és bejegyzésekkel bombázlak benneteket. Külön köszönet Lukács Gabinak a jelölésért, Szabóné Zsuzsának és Anyukámnak a "marketingért" és minden drága ismerősömnek, aki hozzájárult ahhoz, hogy bekerüljek az első 50-be!!!!! Nem tudom, hogy mi lett a vége, talán a 36. hely, de én nagyon-nagyo boldog vagyok!!!!! Nyerni nem fogok, hisz kicsi vagyok én a nagyok között, de ez a sok kedvesség, ami ezalatt az idő alatt ért, számomra felér egy főnyereménnyel!!! Szóval: KÖSZÖNÖM!!!! Most már csak a mosogatógépért kell egy erős kampányt elindítanom, hátha....
 
Ma egy olyan ötletet hoztam, amit még a Paraktika Magazin pályázatára küldtem be, szerintem lesz néhány Anyuka, aki díjazni fogja. Írtam hozzá egy mesét is, bár elég béna lett, de sajnos hozzá jár, így ki kell bírnotok!
Az ötlet egyszerű: veszel egy tortadobozt vagy előveszed a tavalyit, kivágod sniccerrel az ablakokat és az ajtót, majd lefested. Én feldobtam néhány képpel is, amit az aktuális Praktiker és Obi reklám újságokból vágtam ki, így nagyon otthonos lett, bár ebben sincs mosogatógép... A bútorokat gyógyszeresdobozokból készítettem, mint gyermekkoromba, ami így nagyon nosztalgikus élmény volt. Egyszerű és nagyszerű ötlet és külön jó, hogy bárhová magatokkal vihetitek.
A fiúknak lehet belőle egy pajtát vagy állatkertet is készíteni, de akár hadi bunkernek is elkészíthető.
Íme a mese és a képek:

 
Tündi és a Babaház 

Egy nap, hazafelé az óvodából Tündi hosszasan időzött a Játékbolt kirakata előtt. Mindig talált kedvére való játékot és hosszasan könyörgött Anyukájának, hogy vegye meg neki azt, amit éppen akkor meglátott.

-          Anya, nézd azt a Babaházat, úgy szeretnék én is egy ilyet!!!!  - mondta Tünde hatalmas sóhajok közepette és elővette legédesebb mosolyát.

-           Látom, hogy nagyon szép és biztosan nagyon örülnél neki, de nemrégen volt a születésnapod, nagyon sok ajándékot kaptál, így a babaházat most nem kaphatod meg, sajnálom! - Válaszolta Anya.

-          De Anya, nem nekem kell, hanem Kata babának, nincs hol laknia. Mindjárt itt a tél, már lehullottak a falevelek, meg fog fázni szegény! - próbálkozott továbbra is Tündi.

-          Ez nagyon kedves tőled, hogy gondolsz a játékaidra, de támadt egy sokkal jobb ötletem: elővesszük a Praktikás dobozomat, emlékszem, hogy láttam benne egy nagyon kedves és szép babaházat. Elkészíthetnénk neki együtt, mit szólsz?

-          De én ezt a játékot akarom, ez olyan szép és nagy! Kata babának biztosan erre lenne szüksége, még ágy és asztalka is van benne! - erősködött Tündi.

-          Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ez egy olyan babaház lesz, amit bárhová magaddal is vihetsz és még a babáidat is belepakolhatod. A bútorokat pedig elkészíthetjük együtt! - mosolygott anya.
 
Az ötlet, hogy magával viheti a Babaházat, már tetszett Tündinek is, de azért a Játékboltos Babaház egyelőre szebbnek bizonyult.


 Tünde úgy képzelte, hogy Anya Praktikás doboza valójában egy varázsdoboz, Anya pedig egy csodaszép varázslóhercegnő, aki ha megkocogtatja a varázsdoboz tetejét háromszor, mindig az az ötlet ugrik ki belőle, amire éppen szükségük van. Nagyon kíváncsi volt, hogy ma milyen ötletet varázsol elő Anya.

 Csodálkozva kérdezte, miután fellapozták az újságot:

- Egy tortadobozból lesz Kata babának háza? Nem biztos, hogy tetszeni fog neki és nem tűnik túl tágasnak sem - felelte csalódottan Tündi a képet meglátva.

- Szerintem, ha úgy díszítjük fel, ahogy ő szeretné, biztosan jól fogja érezni magát ebben a házban. Kérdezzük meg tőle, hogy milyen színekkel szeretné díszíteni az otthonát?

 Tünde egyre lelkesebb lett, így elkezdte sorolni:

- Kata baba azt szeretné, ha a falakat lilára, rózsaszínre és sárgára festenénk. A teteje pedig legyen piros. Nagy ablakokat is szeretne, mert szereti, ha reggelente a napocska megcsiklandozza az orrát.

Tünde és Anya nekiláttak a munkának. A szülinapi zsúrról maradt egy szép, fehér tortadoboz. Amíg Anya kivágta az ablakait, addig Tündi előkészítette a festéshez szükséges eszközöket. Felvette a festőköpenyét, vizet engedett a festéshez használt üvegbe és elővette a vízfestéket, temperát és a filctollakat.

Kata babát is az asztalra tette, hogy onnan figyelje a munkálatokat.
- Először is, fessük le a tetejét pirosra - kérte anya. Amíg megszáradt a festés, eldöntötték, hogy a falakat milyen színűre szeretnék festeni.

- Legyen lila és rózsaszín, de szereti még a kéket és a sárgát is! - kiáltotta Tünde boldogan.  - De Anya, se rózsaszínünk, se lilánk nincsen, most mit csináljunk?

- Varázsoljunk! Keverjük össze a pirosat és a fehéret. Nézd csak, milyen szín lett belőle?

- Rózsaszín! - kiáltotta Tündi boldogan.

- Most pedig keverd össze a kéket egy pici pirossal és nézd milyen színt kapunk.

Tündi boldogan kiáltotta, hogy – Lilát! Anya, tudsz még ilyen varázslatot?

-                     Tudok, de majd máskor megmutatom, mert úgy látom, hogy Kata baba türelmetlen.

Anyával közösen lefestették a Babaház falait lilára, rózsaszínre és sárgára, a teteje pedig piros lett. Lefestve egyre inkább hasonlított egy babaházra, de Tündének ekkor eszébe jutott valami:

- Anya, miből lesznek a bútorok? - kérdezte csodálkozva.

- Erre is van egy jó ötletem. Amíg megszárad a festés, addig elkészítjük a berendezéseket. Itt van néhány régebbi reklámújság, ezekből összeválogatjuk azokat a bútorokat, amelyekre Kata babának szüksége lehet.

- Régóta szeretne már egy kandallót, amiben télen táncot járhatnak a Parázsmanók.

- Kik azok a Parázsmanók, Tündikém? - kérdezte csodálkozva anya.

- A Parázsmanók nagyon picik, az ember szeme nem is látja, én is csak Kata babától hallottam róla. Piros ruhájuk van és sárga csizmájuk és mindig a tűz körül szaladgálnak. Nem szabad hozzájuk nyúlni, mert nagyon megcsípnek!

Aztán amikor a tűz már nem ég olyan nagyon, a Parázsmanók beleugranak és táncra perdülnek. Amikor a tűz kialszik, ők is álomra szenderülnek és várják a következő táncot.

- Akkor keressünk az újságban egy olyan kandallót, ami tetszene neki és a parázsmanókat is, és vágjuk ki. Tünde kiválasztotta a képet és kivágta, majd felragasztotta a rózsaszín falra. Így olyan lett, mintha kandallót építettek volna a Babaházba. Találtak még az újságban konyhabútort, fürdőszobabútorokat, csillárt és egy pihenőszéket is, és ezeket is felragasztották a doboz falára.

- De Anya, kellenének olyan bútorok is, amiket Kata baba használhat. Ezért Anya nekilátott a bútorok elkészítésének. Előkészített egy sajtos dobozt, néhány gyógyszeres dobozt, gyufás skatulyát és WC-papír gurigát. Ezeket színes csomagolópapírba öltöztette és összeragasztotta. Így lett asztalka, székek, kanapé, fotel és kis asztalka. Tünde is segített, de egy kicsit megállt pihenni, mert azt mondta, hogy elfáradt a keze és meg kell keresnie Kata babát, aki közben elcsavargott. Hamarosan anya hangjára lett figyelmes:

- Gyere kislányom, rendezzük be a babaházat. Tünde izgatottan szaladt ki a szobájából, kezében Kata babával. Egy varázsütésre berendezték a házikót és megmutatták Kata babának.

-          Anya, nézd milyen boldog ez a baba, úgy örül a házikójának! Olyan régóta szeretett volna már egy ilyet. Tünde a füléhez tette a baba száját.

-          Képzeld! Azt súgta a fülembe, hogy ez sokkal jobban tetszik neki, mint az, amit a kirakatban látott.
-          Nagyon szuper lett anya! ha nagy leszek, én is ilyen házban szeretnék lakni! Segítesz majd azt is elkészíteni nekem?

-          Persze, hogy segítek, de azt hiszem, hogy egy tortadoboznál többre lesz szükségünk. És ha szükség lesz egy kis varázslatra, akkor elővesszük a Praktikás dobozomat és megvalósítjuk, amit elképzeltünk. Most pedig rendezzetek Kata babával egy hatalmas mulatságot a szép babaház örömére és hívjátok meg a többi játékot is.

-          Te is eljössz a bulira anya?

-          Igen, de előtte még készítek nektek egy kis harapnivalót vacsorára.

Tünde és Kata baba sokáig játszottak a Babaházzal. Nagyon tetszett a kislánynak, hogy bárhová magával vihette, és ha kedve tartotta, átfesthette a falakat vagy átrendezhette a bútorokat. Közben végig arra gondolt, hogy neki van a Világon a legjobb tündérhercegnő anyukája.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése