2014. január 4., szombat

Ezekre vagyok büszke 2013-ban

Az elmúlt évben nagyon sok minden történt, amire büszke vagyok, mert mind önerőből és makacsságból értem el. Egyszerűen eldöntöttem, hogy amit meg akarok valósítani és meg tudok valósítani, azt meg is fogom! Így jött létre az AgnesS design, így lettek új programok a Kabócáknál, így alakult át a konyhám és így jöttek létre a dobozaim is. Most szeretném összegezni az elmúlt évet a munkáimmal, mert igen is ki merem mondani, hogy büszke vagyok ezekre az eredményekre és ezek azok, amelyek most új, nagyobb álmok megvalósítására ösztönöznek. A munkámat tekintve türelmes vagyok. Ha x évet is kell várnom a kézzel fogható sikerre, akkor annyit várok, mert nem hajt senki, nem kell senkinek megfelelnem, csak magamnak, így szépen, lassan haladok előre. És hogy mi a cél? Na, azt nálam sosem lehet tudni, mert olyan vagyok, mint az időjárás, mindig változok, de azt tudom, hogy szeretném, ha az életem része maradhatna az alkotás, mert boldoggá tesz...
 
Jöjjön a Top 10!

1. Új programok, "nagy nevek" és egy új barátság Kabócáéknál
Egyesületünkben 2013-ban annyi minden történt, hogy néha nehéz elhinni, hogy itt valóban önkéntesek dolgoznak, munka és család mellett. Minden hónapra jutott egy-egy nagyobb rendezvény és az év végére már azt is sikerült elérnem, hogy ne mindet én szervezzek, hanem lettek nagyon szuper segítségeim, akik teljes feladatokat átvállaltak tőlem. Az egyik legnagyobb eredmény számomra, hogy tavasszal Kádár Annamária és Vida Ági is tartott nálunk egy-egy nagyon elgondolkodtató és inspiráló előadást, ami mindenki számára utat mutathatott és mutatott is. Annamáriával azóta is tartjuk a kapcsolatot, nagyon megkedveltem Őt is és a kedves férjét is, mondhatni barátok lettünk:) A számtalan állandó rendezvény mellett az idén elindult a Modren Női Fonó, ahol egymást tanítgatjuk a legújabb kézműves technikákra és a baba-Mama klub is, ahol minden héten más és más programokkal várjuk az Anyukákat! Így már heti 5 rendezvényünk van, ami egy öntevékeny kis csoportnál azt hiszem eredmény:) Továbbra is nagyon szeretek itt lenni és a lánykáim is, így számunkra ez csodás kis közösség, ahol jó lenni. Született több bejegyzés is a témában, érdemes őket visszakeresni:) pl.: ezt is
 

2. Az "új" konyhám
 
Az egyik nagy álmom egy új és legfőképpen szép konyha volt, ahol jó lenni és ahol még az a nagyon utált mosogatás is kellemesebb. Ennek az álomnak sokáig anyagi gátjai voltak, mert csak új konyhában gondolkodtam, de aztán jött a Kicsi Ház Szentgyörgyi Katával és a Spektrum Home átalakítós műsorai és megfogant a gondolat, hogy új konyha helyett célszerűbb lenne  a régit felúítani. Így is tettem. Festőhengert és festéket ragadtam, festettem, ötleteltem, hívtam festő bácsit és jelentem, most egy olyan konyhában főzhetek és mosogathatok, ahol jó lenni, amire büszke vagyok és ahol csodás volt Karácsonyra készülődni!!! Mosogatni még mindig utálok, de mivel egy szép konyha akkor mutat, ha rend van, így kénytelen vagyok " feláldozni" magam és mosogatni...
 
Ezekről itt olvashatsz:
http://www.kreativotletborze.blogspot.hu/2013/10/ilyen-volt-konyha-felujitas-i-resz.html
 
 
 
3. Antikolás
 
Kaptam én azemberemtől egy kis asztalkát/tárolót a konyhámba, mert 1. szükség volt rá az itt uralkodó kupleráj megszüntetéséhez 2. vágytam rá és pont házassági évfordulónk volt 3. mondtam, hogy kell és kész! :) Sikerült találnunk is egyet a megfelelő méretben, jó áron, de nem volt antik, már pedig én olyat szerettem volna, így vettem egy nagy levegőt és bátor lettem, ecsetet ragadtam. A vadiúj asztalkát antikoltam, nem kis riadalmat keltve családom körében, mert hát szerintük nem teljsen normális, aki ilyet tesz! A mai napig nem bántam meg a döntésemet, csodálatos része lett a konyhámnak és végre szép rend van itt is!!! Meg jó mutat rajta a hortenzia:)
 
 
4. Elindult az AgnesS design
 
Az egyik legnagyobb lépés, amit tehettem a kézműves "karrierem" tekintetében, hogy a facebook-on létrehoztam egy saját oldalt, ahol megmutathatom a munkáimat. Nem volt egy rossz döntés, mert kevesebb, mint 24 óra alatt meglett a 100 like hála az én drága barátaimnak, ismerőseimnek és Karácsony előtt közel 100 dobozt és egyebeket kellett elkészítenem, ami kezdetnek talán nem is olyan rossz eredmény. Az egész kaspókkal indult, mára már egyre több dolgot kérnek tőlem, a legnagyobb örömömre. Nagyon szeretem ezt az oldalt, mert a saját munkáimon kívül olyan ötleteket is megosztok, amiket jónak tartok és pl. már kaptam egy jó pár visszajelzést, hogy nálam látták és megcsinálták:)  A jövőben szeretnék ismertebb lenni és több munkát vállalni, mert nagyon jót tett a kis lelkemnek, hogy fontos volt a munkám.
Ezekkel indult, bár akkor még nem tudtam, hogy valóban van-e értelme ezzel foglalkozni: http://www.kreativotletborze.blogspot.hu/2013/06/alkottam.html
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. Tápszeres dobozok új köntösben
 
Az AgnesS Design egyik nagy alapköve az a sok-sok doboz, amit az elmúlt pár hónapban készítettem, merthogy ezek a legkellendőbbek és szerintem a legjobb termékek. Tudni kell, hogy én ezt máshol nem láttam, én találtam ki pusztán azért, hogy ne kelljen kidobnom ezeket a csodás fémdobozokat. Kb. 1,5 hónapig kísérleteztem vele, mire meglett, hogyan készítsem, hogy tartós legyen a minta, de már a már egész belejöttem és újabbnál újabb verziók születtek. Bevallom, néha kicsit bosszant, amikor elvárják tőlem, hogy mondjam el, hogyan készülnek, mert ők is akarnak ilyet készíteni, mert nagyon sok munkám van bennük, de aztán meg is nyugszom, mert ezekkel tényleg annyi a meló, hogy nem biztos, hogy sokan mélyebben el akarnak merülni ebben a világban:)
 
 
 
 
 

 
6. Hokedliből kis konyha
 
Az egyik legnépszerűbb bejegyzés volt, még a Kicsi Ház oldalán is megjelent, így sokan láthatták, hogy az Öcsémmel hogyan alakítottunk át egy régi, kopott hokedlit egy igazi csajos kis konyhává minimális beruházással. Azóta már a szobában van, Léna használja is rendesen!
 
 
 
7. Fedőtartó, mint könyvespolc
 
Volt nekem egy kb. 6 éve hánykodó fedőtartóm, amit csak a csoda tartott még a háznál (meg Gyöngyi a szomszédból) , amire egyszer csak ránéztem és azt mondtam, hogy új funkciód lesz, könyveket fogsz tárolni! Nem biztos, hogy korszaklakotó ötlet, de én nagyon örültem neki és igen csak feldobta az akkor még igen randa konyhámat.
 
 
 
8. Mesém egy Magazinban
 
Amikor van egy kis időm, szoktam meséket is írni, mert néha úgy ki kívánkozik belőlem egy-egy történet. Na jó, valójában nagyon szeretném, ha volna egy mesekönyv, amit én írtam, de sajnos nem vagyok túl jó író, így inkább csak próbálkozom az írással. Alkotó meséket írok, aminek az a lényege, hogy a mesékben születik egy-egy kis kézműves remek, amit aztán a gyerkők el is készíthetnek a szüleikkel. Az egyik ilyen mese, hála egy pályázatnak, amin nem nyertem, most be került a Holnap Magazinba, amire nagyon büszke vagyok! A meséket hamarosan Nektek is megmutatom majd, hátha tetszik majd Nektek is!
 
 
 
 
9. Anyukámnak készült
 
Anyukámnak készítettem egy óriási képet egy maradék falapból, ami azóta is ott figyel a szobájában és amire nagyon, de nagyon jó érzés ránézni. Ő van középen, körülötte pedig a családja egy natúr háttérrel, minimális dizájnnal ellátva.
 
 
10. Anyaságból jeles
 
Volna még biztosan egy-két ötlet, ami megvalósult és amire büszke vagyok, de a Top 10-be most nem ezek fognak bekerülni. Az történt ugyanis, hogy nagy valószínűséggel kezdek felnőni és kezdek hasonlítani egy normális anyukára. Na, ez nem azt jelenti, hogy nincs rekedtre ordibálás, van rendes napirendünk, meg biokaja, meg persze csillivilli tisztaság, mert ideáig azért soha sem fogok eljutni! Egészen egyszerűen arról van szó, hogy többet és jobban figyelek a gyerkőimre, megpróbálok türelmesebb, segítőkészebb lenni és tanítani őket arra, hogyan legyenek jó emberek, miközben én magam is igyekszem jobbá vállni. Már van idő sétálni, játszani vagy együtt sütni és közben látom, hogy ők is mennyit fejlődtek, változtak. Főleg a Nagy, aki az elmúlt hónapokban "megírt" már vagy 10 mesét, amelyeket illusztrált is, napi szinten alkot valamit (pl.: reggel nyolckor, kabátban, ovi előtt) és özben ő maga is sokkal nyugodtabb és kedvesebb lett! A Picike épp akudt hisztitiszben szenved, de amennyit beszél, énekel és amilyen kedvesen leveszi az embereket a lábukról csak azt jelentheti, hogy nagyon de nagyon büszke leszek rá is!!! Imádom, hogy bár maximálisan lefoglalnka, mégis van időm mellettük magamra is és hagynak szárnyalni.  Nagyon jól elvagyunk és remélem, hogy ez a kötelék mindig ilyen szoros marad közöttünk!!!
 
 
 
Nem tudom, hogy bárki számára érdekes volt-e ez a bejegyzés, de nekem nagyon jó volt összegezni, visszatekinteni. Remélem ebben az évben is lesznek hasonló alkotások és ti is találtok majd köztük érdekeseket.

4 megjegyzés:

 1. Jó volt ez a kis összegzés, gratulálok az elmúlt évedhez, és sok sikert kívánok a 2014-es évhez! Szépek vagytok. :))

  VálaszTörlés
 2. Jó sok minden történt,jó volt végig olvasgatni!Kívánom,hogy a mostani éved is hasonló sikereket,örömöket hozzon! Nagyon jó kép rólatok,szépek vagytok:))

  VálaszTörlés
 3. Gratulálok én is büszke lennék ha ilyen ügyes volnék :-)2014 - ben is kívánom h ilyen jó dolgokkal jelentkezz...Mi kíváncsian várjuk új kreatív dolgaidat :-)

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm szépen, kedvesek vagytok:)

  VálaszTörlés