2013. január 18., péntek

Húdenagyonberúgtam hóemberek

Ma ismét Maszatoló klub volt a kis egyesületünkben és szintén nagyon jó volt!
Ma hóemberes sütit készítettünk, amit persze meg is ettünk, mert NAGYON FINOM VOLT!!!!!!!!!! Eredetileg egy túrós recept lett volna Mónika Anyukánk kútfőjéből, de azt nagyon ragacsosnak ítéltük olyan gyerekeknek, akik előszeretettel törlik a koszos kezüket a tiszta ruhájukba, így ki kísérleteztünk egyet, ami hát lássunk be, sokunk  fogyokúráját zavarta meg! Nem baj, majd hétfőn elkezdjük, aztán majd azt is kitaláljuk, hogy melyik hétfőn...:)
A gyerkők nagyon cukik voltak, ahogy gyúrták a tésztát és ők is jókat virultak az eredményen!

Hóemberünk receptje:

1 cs darált keksz
1 db natúr joghurt
1 fél csomag tejpor
kb. 10 dkg kókuszreszelék
kb. 10-20 dkg margarin (ízlés szerint)
20 dkg baracklekvár
kb. 10 dkg porcukor
díszítésnek: csokidara, gumicukor, franciadrazsé

Azért van ennyi kb, mert mi mindent ízlés szerint pakoltunk. Én több lekvárt tettem volna, más több vajat, mert úgy szeretjük, ezért ez egy elég ösztönös recept...
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle. Ha kész vannak a hóember alkatrészei, porcukorba vagy tejporba forgatjuk, csokireszelékkel és gumicukorral díszítjük. A mi hóembereink egy kicsit szánalmasak lettek, mert kevés margarint raktam bele, így száraz lett, de annál mulatságosabb! Mindenki frontos, ezagyereknemnormális,fejfájós, rekedtreordítós kedve pillanatok alatt elszállt, ahogy ezek a drága jó jószágok estek szét, gurultak jobbra-balra és produkálták magukat. A maradék tészta így kapott egy kis margarint még, na az már kezelhetőbb volt, na de fele ilyen mulatságos! Szóval ismét megállapítottam, hogy szeretek ide járni és szörnyen büszke vagyok, hogy ezt a kis klubbot mi hoztuk létre!
A fotózáshoz használt háttérképet Karácsonyi Juditkánk festette és úgy megtetszett ez a kompozíció, hogy valószínűleg ez lesz az ez évi karácsonyi képeslapunk háttere:)
Képek itt, de kóstolót csak virtuálisan adhatok!
Azt hiszem, így nézhetnek ki a húdenagyonberúgtam hóemberek... :))))))))))))





2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm ezeket a hóemberkéket és a történetet is :)) Olyan hangosan és jót rötyögtem :))

    VálaszTörlés