2013. január 8., kedd

Karácsonyi ajándékok sk

Már említettem, hogy nálunk az idén gazdasági okokból úgy döntöttünk, hogy mindenki sk ajándékot kap. Bevallom, sokkal jobb volt ez az egész, mint gondoltam! Egyrészt nem kellett boltról-boltra rohangálni egy-egy ajándék után, miközben megutálom az emebereket, de főleg a karácsonyi zenéket. Bár így a Papír boltba jártam napi szinten, de az amúgy is útba esik:) Másrészt nagyon jó volt készíteni ezeket. Közben végig arra gondoltam, hogy vajon mit szól majd hozzá, akinek készül és persze arra, hogy mikor fogok mosogatni:) (örök téma nálam:) Jó volt látni az elkészült eredményeket, ahogy arra vártak, hogy otthonra találjanak. Aztán jött a döbbenet, amikor átadtam. Hatalmas sikere volt minden egyes ajándéknak, - Ezt Te csináltad? című felkiáltással kísérve és ettől nagyon jó kedvem lett. Higgyjétek el, tényleg lehet örülni egy sk ajándéknak, főleg, ha érzik, hogy 100 %-ban nekik készült. Azt hiszem, hogy ebben az évben is hasonlóan zajlik majd az ajándékozás, bár nem ígérek, hiszen a Kisebbik addigra elindul és csak remélni tudom, hogy kapok majd levegőt mellette. 
Egy-két dologgal nem lettem kész, sajnos folyamat képeim sincsennek, de azért megmutatom az eredményeket.

Gabi barátnőm kapta ezt a képkeretet és a rendszergazda végzettségű öcsém is ilyet kapott. A billentyűzet gombjait ragasztópisztollyal ragasztottam oda és igyekeztem olyan szöveges képet tenni háttérnek, ami jellemző az ajándékozottra.

 
Ezt a koszorút is Gabi kapta, ami úgy néz ki, hogy egész évben díszítheti majd a konyha ajtaját. Az alap szalma koszorú, amit pöttyös anyaggal betekertem, majd áttekertem egy kis farkas foggal is. A virágok egyszerű vattapamacsok, amelyeket kicsit meggyűrve rögzítettem pici gombostűvel.
 
 
Ezt a papírvárat Máté kapta, a kislányom barátja. Anyukám épp kiakart dobni egy fadobozt, de én a testemmel védtem meg a kínhaláltól. Lilivel együtt lefestettük akrill festékkel, majd gurigákból és dobozokból elkészítettem a várat. Raktam rá számokat is, hogy társasként is lehessen használni.
Ezt a virágcserepet az egyik ismerősünk kapta. A virágot nem én készítettem:) A cserép karimájára horgolt csíkot ragasztottam egyszerű technokollal. nagyon egyszerű és szerintem nagyon mutatós, biztos, hogy lesz folytatása.
Anyósom kapta ezt az asztaldíszt. Ő mindig elmondja, hogy csak a könyveknek tud örülni, de most nem mondta, így úgy gondolom, hogy örült neki. Egy egyszerű szalmakoszorút (230 Ft) áttekertem egy szatén szallaggal, majd ráratam a gyertyákat. Díszítésnek felkerült a narancslekváros történetből származó narancskarika és narancshéj rózsa is, illetve masni gyönggyel, fahéj és pirosra festett toboz.

Anyukám kapta ezt a szép lila koszorút, nagyon örült neki. Itt is szalma az alap, amit betekertem farkasfoggal és horgolt csíkkal. Aztán jöttek a gyertyák, szallagok és a filc csillagok. Egyszerű, de még is szép! Még tartozok neki egy hatalmas Családfás képpel, de sajna arra nem maradt energy....
Ezt a füllbevaló tartót a Hugi kapta. Az alapot lekentem barna akrillal, repesztő lakk, majd bézs akrill. Eztán került rá Audry szalvétán, majd a horgoltcsíkok és a narancsrózsa.
A sógornőm kapta ezt a levendulás dobozt, aminek nagyon örült. Akrillal lekentem az alsó részét, tetejére szalvéta, majd körbe horgoltcsík. Amikor kinyitotta, egy szál levendula is volt benne.
Ezt a Virág Tündért Lili kapta, bár egy szallag még hiányzik róla. Most épp készülök egy kollekció készítésére, amit hamarosan meg is mutatok nektek.
 
És itt a narancs lekvár, amit sokan kaptak. Részletekről korábbi bejegyzésben. Olyan sikere volt, hogy a hétvégén egy óriási adagot kell készítenem rendelésre.
 
 Ami lemaradt:
Apósomnak pogácsát sütöttünk Lilivel, mert Ő inkább ennek örül, meg nekünk. De gondoltam, megtréfálom, ezért beleraktam egy befőttes üvegbe (ők abba tesznek mindent), aminek hatalmas sikere volt, még Anyós is nevetett.
Sógor Albert kekszes sütit kapott, mert az a kedvence, morzsája sem maradt.
Barátnőm, Reni baby egy torta tartót kapott, amiről sajna nincs kép, de az ötlet Levendulalánytól származik. nagyon egyszerű volt. Fogtam egy szép tányért, meg egy fagyis poharat és összeragasztottam, szuper lett!
Kata barátnőm karácsonyi ajtódíszt kap majd, ha átjutok...
Niki főnök, mint már mutattam, Lélek Lekvárt kapott, amit azóta tovább gondoltam, így esküvőre és baba köszöntőre is készítek majd egyet.
 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönjük még egyszer az ajándékokat, ötletesek, szépek :-))
    tetszik a fülbevalótartó meg a levendulás doboz, és kíváncsi lettem volna a tortatálra is. :-)
    A lekvárból ha marad, egy üvegre vevő vagyok!

    VálaszTörlés