2013. január 29., kedd

Bonbon és a süni lány

 
Gabi barátnőmmel felfigyeltünk praliné paradicsom bonbon készítő felhívására. Az a lényege, hogy el kell készíteni kedvenc bonbonunkat, majd egy sünivel kell pózolnia az eredménynek. Mivel mi összesen egy darab receptet próbáltunk eddig, így azt dobtuk be, csak kiegészítettük egy kicsit. És hogy honnan lett sünink? Az egyik Kabócás barátnőnk pár éve készített a kislányának egy süni jelmezt, "igazi" tüskékkel és azt kértük kölcsön, hogy az én nagyobb lányom belebújhasson. A fotózást, amit természetesen profi stúdióban, stylisttal, fodrásszal, kozmetikussal, manikűrössel, limuzin sofőrrel NEM kiegészítve, a gyerekszoba egy gyorsan rendbe rakott sarkában oldóttunk meg, telefonnal, Gabi gépével, lámpafénnyel. Mert amíg az Anyukák lelkesen készítették a bonbonokat és bőszen nyalakodtak, a gyerekek valószínűleg atomrobbanásosat játszhattak, mert olyan kupi lett, hogy csuda. A picike meg mászkált a konyha és a gyerekszoba között lelkesen és azzal sem törődött, hogy a "nagyok" kizárták, jókedvűen kiabált.
Összegezve elmondható, hogy fanatasztikus kis este volt, édes, beszélgetős, nevetős és lélekmelegítős. Köszönet érte Gabikám!!!!
Na és az eredmény: nagyon finom lett!!!!!
 
Elkészítés: kb. 5 dkg étcsokit felolvasztunk és kikenjük vele a bonbonformákat. Akinek nincs, használjon nyugodtan jégkockatartót vagy bonbonos műanyag tartókat. Nálunk ezt Gabi csinálta, mert mint pedagógus, leellenőrizve a munkámat, inkább a kezébe vette az ecsetet... Betesszük a fagyiba, amíg megszilárdul, majd megnézzük, hol lettek lyukak és újra átkenjük. Közben kb. 10 dkg cukrot és kb. 5 dkg diót karamellizálunk, fóliára öntünk és ha kihűlt, zacskóba kis darabokra törjük. A karamell készítéséhez Gabi kb. 15 dkg cukrot felovasztott és hozzáadott egy kis dobozos főzőtejszínt és egy pici margarint, ami fröcsögött Világba, de nagyon finom lett. Aztán a grillázst összekevertük a karamellel, a formákba tettünk, majd a tetejükre újabb adag csoki került és úra pár perc a fagyiba. Minden saccperkábé alapon működött, így sajna nincs pontos receptünk.
Nagyon finom lett a bonbon, a gyerekeknek is nagyon ízlett. Bár ha elfogadtok egy jó tanácsot: soha ne adjatok csokit a gyereknek 19 óra után! SOHA!!!!! Olyan, mintha bedobnának egy-két bogyót, amitől meg lehet kergülni és csak ugrálnak, meg vihognak, meg a lábadon csimpaszkodnak és persze közben hülyeségeket beszélnek. Ugyanezt a tanácsot adnám az álomalakra vágyó nőknek is, mert sajnos nem léteznek azok a tündérek, akik egy éjszaka lapos hasat varázsolnak, hiába reménykedünk bennük. Én minden este várom őket, hiába....



1 megjegyzés: