2013. május 8., szerda

Anyák Napja nálunk

Az oviban holnap lesz az Anyák-napi ünnepség, amit már borzasztóan várunk! Lili este külön szólt, hogy hajat kel mosni, kikészítjük majd a szép ruhát és már most tudjuk, hogy a műsor után meglátogatjuk az újonnan megnyílt cukrászdát, hogy megünnepeljük Lili ügyességét. Egyébként vasárnap már kaptam belőle egy darabot, ami nagyon kedves volt. Leültetett minket az apjával egy-egy székre és előadta a dalokat és verseket. Nagyon édes volt!!!
Nekünk a vasárnap nem úgy telt, ahogy elterveztem, mert kirándulás és étterem helyett a vállalkozásban segítettem be, a párom meg itthon maradt a gyerekekkel, de közben belázasodott, és tudjátok milyen egy beteg férfi.... Hétfőn viszont pom-pom-pom-pompododom volt, "23" lettem és kitaláltam, hogy a Nagy kap egy szabadnapot az oviból és elmegyünk Egerbe kirándulni. Ebéd után felszálltunk egy buszra, bementünk a Ligetbe játszózni, meg enni a Mekiben, mert az olyan egészséges és tápláló. Aztán jött a nagy zuhé és hogyhogy nem, épp egy cukrászdába kergetett be minket, így sajnos kénytelen voltam elfogyazstani egy epres-krémes csodát, ami nyílván tiszta update volt! Anyu pénzt adott, mert én nem szeretem a meglepetés ajándékokat (itt jegyezném meg az illetékeseknek, hogy Anne könyveket kérek:), de sajnos volt annyi esze, hogy mindezt már a szakadó esőben tette, mert különben elvertem volna az egészet az első boltba, ahová betérek! Lilkó viszont az összes összegyűjtött pénzét elköltötte egy Barbiera, amire kb. 4 hónapja gyűjti az aprót és este közölte, hogy ha én már nem kaptam "semmit" a születésnapomon, játszhatok a babájával. Hát nem mondom, jó kis baba, meg színváltós, meg szép a haja, meg jól úszik... Az az igazság, hogy volt már sok jó szülinapom, de mind közül ez volt a legjobb, hisz a szívem közepeivel tölthettem! Csodálatos kis kirándulás volt, még a szakadó esőt is élveztük és azt hiszem, hogy a későbbiekben nagyon jó lesz elővenni ezt az élményt az emlékdobozomból. Lili amúgy készített nekem egy babát teljesen egyedül, majd holnap fel is teszem, mert nagyon kreatív lett!
Közben ismét volt szerencsém találkozni Kádár Annamáriával, aki a férjével érkezett hozzánk pihenni egy kicsit és hogy őszinte legyek, Ede ugyanolyan jó fej, mint Anna, így a velük töltött idő is tiramisu volt a lelkemnek. Na, meg közben hírem is van, vagyis inkább dicsekszem egy kicsit! Anyák-Napján az egom is kapott ajándékot, merthogy ráálltam a mérlegre és kiderült, hogy visszanyertem a szülés előtti testsúlyomat (Tündi csak annyit mondott, hogy neki ennyi volt a születési súlya:)!!! Olyan hiperszuperboldog voltam, főleg, hogy rámjöttek a ruháim, hogy azóta minimum én vagyok az Angelina Jolie, csak kár, hogy az én Brad Pittem papírból van.. :) Nem tettem különösebben semmit, csak csökkentettem a bevitt ételmennyiséget (férfi adagról nőire válltottam), minimalizáltam az édességet és igyekszem könnyű ételeket fogyasztani, főleg vacsorára. Nem éhezem, nem szenvedek és már nem is kívánom annyira az édeset, szóval azt hiszem, jó elvonókúra alany lennék!

Na, de elég a hablatyból, mutatom, hogy nálunk mit kaptak a nagyik Anyák-Napjára. A dobozt én készítettem, a medált Lilkó és mondhatom nagy-nagy szeretettel és hálával adtuk, hisz mi nagyon szerencsések vagyunk velük. Imádják a lányokat, mindig számíthatunk rájuk és marha jól főznek! A medálkészítésről később írnék, mert az egy nagyobb durranás része volt, a dobozt meg dekupázsoltam ismét. Léna is készített valamit, de azt inkább nem részletezném...:) Mivel azuramban annyi a romantika és a figyelmesség, mint egy döglött béka lábujjában, így vettem magamnak egy hortenziát, majd szóltam, hogy adja oda a lányokkal. Ő próbált meglepni egy orchideával, amivel csak az volt a baj, hogy kb. 3 volt már belőle itthon, így becseréltettem egy olyanra, amilyen legalább még nincs. Tudom, más örült volna ennek is, de én ilyenkor mindig kiakadok, hogy 12 év után még mindig nem tudja, hogy mi kell nekem! Hát Ő Pasi a javából és szerintem már lassan meg kellene ezt szoknom...
Egyébként  a kis Drága megtanult fel és lemászni (mármint Léna baba), mindent kiborít, megkóstol és szétpakol. Szombaton fél kilencig kétszer mostam fel a nappalit, ma meg először beesik az ágy és a fal közé, majd kanalazza az epres joghurtot, aztán beveri a fejét, míg végül kiönti a gyümölcslevet. Mindezt 10 perc alatt. De hogy őszinte legyek, olyan vicces tud lenni! Tök jól elmolyol magának, nem szereti, ha pesztráljuk, mert neki sok dolga van ebben a világban. Olyan, mint én...:) Lilit mindig fogni kellett, de azért volt előnye is, nem kellett naponta porszívózni és felmosni utána!
A dobozokból egyébként egyet meg is tartottam magamnak, mert annyira beleszerettem!  Szóval ha még nem unjátok, lesz még egy bejegyzés a témában, de szerintem tetszeni fog nektek!
Köszönöm, hogy velem vagytok, üdvözlöm az új követőimet és köszönöm a megjegyzéseket! Ahogy egy barátom mondta, lassan eljön az a kor, amikor minden nap ajándék, de veletek kellemesebb "megöregedni"... :)



My favorite...



Ezt Kerianyu kapta


Ezt az Anyukám...


És ezt az Anyósom...


Ezzel pedig másoknak okoztam örömet...

2 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog szülinapot(így utólag is)!!!
    A leírtakból sugárzik a jó kedv és a szeretet:)A dobozok nagyon szépek,egyszer én is ki fogom próbálni ezt a dekupázs-t,rettenetesen izgatja a fantáziámat,csak még nem volt rá alkalmam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, kedves vagy! A dekupázs nagy kedvencem, csak ajánlani tudom mindenkinek! Csak arra figyelj, hogy a szalvéta alatt csak néhány röhzítő folt legyen, ne kend le teljesen a ragasztóval, mert akkor nem lesz sima a felület és használj kifejezetten erre a célra készült ecsetet, mert azzal könnyebb!

      Törlés