2010. október 27., szerda

Mire jó egy kartondoboz?

Híve vagyok az újrahasznosításnak és a kreativitást serkentő játékoknak. Így a következőket találtam ki...
Hozzávalók: kartondoboz (hulladék, boltokból lehet kérni vagy elhozni, ha épp nem vásároltunk az IKEÁban:), színes papírok, festékek, olló, ragasztó stb.


Dobozból építőkocka


Az egyik játszóházban szerettem volna olyan játékot vinni, ami az iskolás gyermekeket is szórakoztatja, de persze pénzem az nem volt játékokra. Ezért azt találtam ki, hogy kérek rengeteg dobozt és kiteszem, hogy használják építőkockának vagy készítsenek játéktartó dobozt belőle. A gyerekek nagyon kreatívan építettek és díszítettek, nagy volt az öröm, csak aztán rájöttek arra is, hogy egymást dobálni vele még jobb móka, így a játékot be kellet fejezni. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, mert nagy sikere volt!


Játéktaró doboz


Az egyik barátnőm készítette a filléres, de mutatós játéktartót. A doboz méreteit figyelembevéve bevonta maradék polár anyagokkal úgy, hogy minden oldala más színű lett. Így lettek lányos és fiús dobozok is. A dobozok elejére különböző figurákat varrt pl.: pillangó vagy focilabda, így a játékokat is könnyebb volt szelektálni.


Képtartó


Mivel a kartondoboz elég kemény, így nagyon jó képkeretnek.

Rajztábla:

Nálunk nagyon bevállt, hogy a nagyobb kartonpapírt lerakom a földre, lerakom a rajzeszközöket és a kislányom szabadon alkothat! Nagyon élvezi, hosszú időre leköti ez a tevékenység és bármikor bedobhatom, ha unatkozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése