2014. május 12., hétfő

Ékszertartó Tőlem-Nekem

Mivel most volt a szülinapom (és mert már 2 éve itthon vagyok, ami jót tesz a vásárlás mániámnak), úgy döntöttem, hogy végre bemegyek az Antikoshoz és szétnézek nála! Hát mit mondjak, csodálatos élmény volt annyi régiség között lenni, főleg, hogy nagyon esztétikusan voltak elhelyezve, ráadásul az udvaron volt két lusta macska, akiktől meg a lányaim estek extázisba! Bevallom, azzal a szándékkal érkeztem, hogy keseressek egy ovális keretet, mert Barbi varr-nál beleszerettem az ékszertartójába és szerettem volna én is készíteni egyet magamnak. A keretet nem adták olcsón, én meg túl béna vagyok az alkudozáshoz, így kicsngettem érte a pénzt, majd nagy büszkén hazahoztam. A Férj, amikor meglátta, azt hitte, hogy ajándékba kaptam, mert szerinte ezeket a régi, kopott és hibás dolgokat (vagyis szarokat, az ő szavaival élve) már úgy kellene adni, így amikor megtudta, hogy valójában én ezért fizettem (ráadásul mindezt az ő pénztárcájából), akkor pár napig nem is tért magához:) Most, látva az eredményt, már nem annyira morcos, de azért jobban örült volna, ha megpróbálom eladni ahelyett, hogy a hálószoba falát díszítem vele. A lányoknak viszont nagyon tetszik, így kicsit aggódom is, hogy hamarosan radikálisan lecsökken majd a füllbevalóim száma, hála az én házi ördögeimnek:)

Az elkészítése nagyon egyszerű volt.
A keretet lefestettem Pentartos alapozóval több rétegben. Amikor megszáradt, rámértem az anyagokat: kartondoboz lett az alap (azért mert újrahasznosított, mert kéznél van, mert így a bedugós fülik is bele mennek és mert egy fa hátlapra várhattam volna ítéletnapig is), erre ment az IKEA-ban vásárolt rózsás anyag (kb. 300 Ft-ból megvolt), erre pedig egy réteg csipke került (turis, én is úgy kaptam Nórikától). A tűzést azuramra bíztam, mert én nem mertem, ő meg örült, hogy végre kipróbálhatja a tűzőgépet, persze csakis a lányok szigorú szakfelügyelete mellett:) Aztán levágtam a felesleget és a maradék anyagokból elkezdtem rózsákat hajtogatni. Nagyon egyszerű és nagyszerű ez a technika, így lesz még rózsa dögivel az AgnesSdesignon:) Aztán már csak ezeket és a gyöngyöket kellett felragasztani ragsztópisztollyal, illetve a keret széleit áthúztam egy kis antikolópasztával, hogy előhozzam a mintát.
Már a falon van és gyönyörű!!! Álomőrzőnek hívom, mert mielőtt elalszom, pont erre látok rá és így egy kicsit csillogósabbak az álmaim:)




A tűzés és a szigorú szakfelügyelet:)








Itt egy másik, szintén egy átalakított képkeretből. Vettem egy műanyag keretet, a hátoldalát dekupázsoltam, majd ragasztottam rá csipkét és kész is lett:) és hát funkcionális!!!



Ilyen lett összességében:) A többi keret is az én művem:)




3 megjegyzés: