2012. október 31., szerda

Madáretetőket készítettünk

Minden évben készítek madáretetőt, bár megmondom az őszintét, hogy ezek ritkán keülnek "éles bevetésbe". Az oka ennek az, hogy mi a 2. emeleten lakunk, elég kevés fa van itt nekünk:), a nagyszülők meg nincsennek éppen elragadtatva, ha náluk helyezzük ki. Szóval nem tudom, hogy mennyire tartósak ezek, de az idén keresek vmi kósza fát, aki alig várja, hogy legyen rajta egy madáretető.

Mivel imádok hulladékból aalkotni, most is ezt tettem, tejesdobozokat használtunk fel. Jól kiöblítettük, majd kivágtuk a lyukat. Lefestettük akrill festékkel, majd díszítettük falevelekkel, gesztenyével, termésekkel, fa gyallyakkal stb. Azért beszélek többes számban, mert az egyesületünkben járó gyerekek és anyukák is beszálltak a munkába az őszi szünet keretében. Mindig azon nevetünk, hogy a gyerkők már rég a Játszó szobában játszanak, mi meg még mindig csak ragasztunk, meg vágunk, meg festünk, meg... pletyózunk:) Nagyon jó kis közösségünk van, feltöltődés ott lenni, így mindig hálás vagyok, hogy úgy alakult az életem, hogy ezt létre hozhattuk.

Azért van egy-két gyerkő alkotás is. A kedvencem a 4 éves Kolos munkája, aki kifestette a tökös színezőt (egészen művészi módon), majd az anyukáával, Anikóval ragszgattak rá tökmagot, terméseket. Volt tökmag mozaik is a legkisebbeknek: lerajzoltunk egy falevelet és ők teleragaszgatták tökmagokkal. A cél az lett volna, hogy ki is fessék, de hát nem értek rá:)

Természetesen készültek gesztenyefigurák és tobozbábok is, mert nagyon belendültünk.

Íme a munkák:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése