2014. április 12., szombat

Húsvétolós-pályázgatós

Mostanában egyre több helyen találkoztam kreatív pályázati kiírásokkal és most úgy döntöttem, hogy gey-kettőre én is benevezek! Na, nem azért, mert akkora király vagyok, hanem azért, mert szeretem ha zajlik az élet körülöttem és ez egy újabb kis tuning volt, meg aztán hogy nehogymá' rendes háziasszony válljék belőlem és az időmet pl.: nagytakarításra fordítsam! Az úgy is megvár, de ezek a pályázatok most vannak jelen, na meg aztán arról nem is beszélve, hogy alkotni menyivel érdekesebb, mint nagytakarítani egy kisgyermekes családban. Az előbbinek mardandó látszata van hosszú távú örömmel és elégedettséggel, az utóbbiban kb. két percig leled örömöd, majd jön a gyerek hadsereg (ehhez nálunk két gyerkő is elég volt) és már látod, hogy ennek megint nem sok értelme volt... Na, de mielőtt még azt gondolnátok, hogy mi kupiban és koszban élünk, megnyugtatlak benneteket, én szeretem, ha a dolgok az élükre vannak állítva és azt is, ha nem ragadok oda a padlóhoz, de ez az örömöm sajnos mostanában csak az álmodozásaim egyik főpillére lett, mivel a leendő 2 éves igen csak aktív "segítségem" a ház rendben tartásában:)
 
A pályázat jó lehetőség volt számomra, hogy kipróbáljam az új Pentartos 3D repedőpasztát. Nagyon szuper anyag, azt hiszem nem lesz gond azzal, hogy vajon elfogy-e majd, mert szerintem az új szerelmemnél, a festővászonra dekupázsolt képeknél is nagy hasznát veszem majd!
Használata roppant egyszerű. Veszünk egy 3D repedőpaszta alapozót és rákenjük a felületre (esetemben ez egy hugarocell tojás volt), majd ha megszáradt, spatulával felvisszük rá a 3D repedőpasztát. Ha megszáradt, lefestjük akrill festékkel (én ecset helyett szivacsecsetet használtam) és már kész is. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, amivel különleges hatást érhetünk el. Én három tojást készítettem ezzel  a technikával és természetesen feldobtam egy kis csipkével és gyönggyel, csakúgy AgnesSdesignosan:)
Készült két dekupázsolt tojás is, de ezen a területen azért van még mit fejlődnöm, mert nem lettek olyan szépek, mint ahogy elképzeltem! Nem egyszerű egy ilyen felületre felvinni a szalvétát gyűrődés nélkül és a mintát is jól meg kell választani, hogy egy ilyen felületen is látványos legyen!Amint láthatjátok, készült egy képkeret is, ami ismét egy átalakítás eredménye. Vettem ezt a ronda ezüst keretet, lefestettem fehér akrill festékkel, egy kis masni, plusz egy kép és máris kész a hamisíthatatlan húsvéti dekorációs elem! Imádom:) Aztán majd ha elmentek a locsolkodók, akkor majd lecserélem a nyuszit egy fotóra a lánykáimról! Vagy egy Brad Pittesre, aztán majd a párnám alá dugdosom, hogy azuram meg ne lássa:)

 


Készült végre egy doboz is saját használatra! Mint tudjátok, ezek eredetileg tápszeresdobozok, amiket némi alapozás után dekupázs technikával alakítok át szemrevaló használati tárggyá. Magamnak ritkán készítek, pedig lenne mit tárolni bennük, de ez a nyuszis most a mi asztalunkat díszíti Húsvétkor, ebben lesz az csokitojás:)
Készült egy írható/mágnesezhető tábla is egy ezüst színű tálcából, amire mágnesfestéket kentem. Hát mit mondjak, az erkély dísze lett és imádom!!! Az ötletet amúgy a neten láttam és azonnal felkerült a kreatív bakancslistámra! Pipa:)És végül a nagy kedvencem, a nyuszik és tojások... (nem, nem a színesek, ezeket készen vettem) Történt nem régiben, hogy elkezdtem azon agyalni, hogy mi lenne, ha vennék levegőnszáradó gyurmát, kinyújtanám, tennék rá egy csipketerítőt is a minta miatt és kiszaggatnám húsvéti formákkal. Ha kiszáradtak, akkor lefesteném őket és tádááám, alkottam vmi izgit! addig-addig agyaltam, míg végül a Pentart oldalán megjelent "igaziból" az ötlet és ez megerősített benne, hogy megvalósítsam, amit elképzeltem! Miután kiszáradtak, antikoló pasztával kentem körbe, illetve erősítettem rá a mintákra és hogy őszinte legyek, imádtam készíteni!!! Most az egész házba nyuszik vannak mindenhol, mert egy kis csomag gyurmából kijött 10-12 db, én meg vettem 3 csomaggal belőle:)
Itt a pentartos videó hozzá:
https://www.youtube.com/watch?v=SM9y3orHmRgNa, és a lényeg, ami amúgy alig látszik! A tál, amin a kis kompozícióm helyet kapott. Ezt készítettük Egerbe a Hobby Boltba és mondhatom, igazán megérte az a 3 óra, amialatt elkészült! Először kivágtuk a mintát a szalvétából, feldekupázsoltuk, majd jött rá a csipkés rizspapír. Aztán körbekontúroztuk, majd ött a minta a stencillel és a csillámgéllel, majd a végén az egészet körbepacsmagoltuk egy csodásan szikrázó festékkel! Sajnos nem emlékszem pontosan a nevére, de majd utánanézek, mert abból is vennem kell egy dobozzal:) Nagyon megtetszett ez a tányér, azóta is szem előtt van, hogy láthassam mindig:)


Na, és mire mindennel elkészültem, jött a fotózás! Annyi, de annyi fotót készítettem kint és bent, de azt az egyet-ketőt, amit végüls beküldök majd, még nem sikerült kiválasztani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése