2014. február 24., hétfő

fadoboz egy kedves anyósnak

Igen, jól olvastátok, valóban az van oda írva, hogy kedves anyós, ami számomra is hihetetlen, de mint kiderült léteznek ilyenek is:)
Gabi keresett meg az egyik álmos reggelen, hogy ugyan Zsuzsa napra dobjak már össze valamit az ő drága anyósának! Szokás szerint hozta az alapot, majd rám bízta a történetet! Én nagyon örültem, amikor megláttam a tetején az üvegfelületet, mert így végre kipróbálhattam az opálgélemet, amire már nagyon vágytam. Vágyok én BoraBorára is, de most maradt az opálgél... Majdnem ugyanaz, de tényleg csak majdnem:)
Szóval azzal kezdetm, hogy ezt a gyönyörű, faillatú dobozt (imádom ezeknek a dobozoknak az illatát, olyan új és friss és mégis annyira természetes) és a tetejét lekentem fekete akrill festékkel, az alját pedig fehérrel. Még soha nem használtam feketét alapnak, de nem volt rossz döntés. Aztán jött rá az egykomponensű repesztőlakk és hagytam megszáradni. Másnap kentem rá a bézs színű akrill festéket és bár a repesztésem nem lett olyan látványos, mint a kisasztalnál volt, azért a hatást elértem, amit akartam. Ahogy ez is megszáradt, kiválasztottam a szalvétákat, méretre szabtam és rákentem dekupázs ragasztóval a felületre. Az oladlsó rózsás most nagy kedvenc, ami valami másra is rákerült, de pszt, ez még titok! 0-ás dekupázsecsetet használok  a ragasztó felviteléhez, nagy, erős mozdulatokkal haladok a közepétől kifelé, fentről lefelé, ügyelve a szalvéta mintájára és arra, nehogy szakadjon. A minta után végre a kezembe vehettem az opálgélt, de azért egy régi befőttesüvegen kipróbáltam, hogy jó lesz-e ugyan ez avlóban? Jó lett, jelentem, ráadásul lett egy tök jó kis vázám is, némi csipkével megspékelve. Sóval elővettem a kedvenc sablonomat, rögzítettem a felületre és kis szivaccsal felvittem a gélt a mintára, majd óvatosan lehúztam a sablont. Ahogy megszáradt, elővettem az antikoló pasztámat és egy szivacsdarabbal a doboz széleit átnyomkodtam vele. Végül egy kis gyöngy, csipke, két fém teáskanna és strassz és kész is lett! Gabinak és a kedves Anyósnak is nagyon tetszett és én is elégedett voltam az eredménnyel. De azért bizonyos anyósok ilyesmire ne nagyon számítsanak:)
A fázis fotók szokás szerint este készültek, csak nyugodtan tudok dolgozni, az ANYA szó folyamatos ismételgetése nélkül, így elnézést a minőségért, de talán a lényeg látszik!







 


 

2 megjegyzés:

  1. Mindig valamilyen gyönyörűséget készítesz Ágica!!!:)))
    Nem csodálom, hogy tetszett a kedves anyósnak!:))))))

    VálaszTörlés
  2. Köszi:) Azóta készükt egy hasonló, majd megmutatom azt is, csak sajnos egyre kevesebb idő jut a blogolásra!

    VálaszTörlés