2014. február 9., vasárnap

Cake Haven

 
A Fonóban volt végre egy olyan foglalkozás, ami az ízlelőbimbóinkat is megmozgatta, nem csak a kezünket! Nóra, aki egyébként két pici gyermek anyukája és banki ügyintéző volt a gyerkők előtt, az internetről tanulta meg a cukrász mesterséget és mondhatom, csodákat művel! Ha meglátjátok a munkáit, ezt nehezen fogjátok elhinni, mármint, hogy z internetről tanulta meg, de azt hiszem, ő egy igazi isten adta tehetség! A tortái nem csak szépek, de még finomak is és elmondása szerint a kedves férje a legfőbb rajongója! Az egyik oldal, ahonnan tanul, az én kedvencem is és a mezeskalacskonya nevet viseli! Ismerős valakinek? :)
 
A Fonóba 16 darab előre megsütött, isteni csokikrémmel megkent mini tortával érkezett Nóra és annyi fondanttal, hogy az egy cukrászdának is elég lett volna! Hát lehet ennél lelkesebb az ember?????Borzasztóan izgult, bár nem kellett volna, hiszen mostanra mi Fonósok egy igazán jó kis csapattá kovácsolódtunk össze, mondhatni barátok lettünk és nagyon jól szórakozunk együtt, na meg nagyon ügyes is volt! Asszem Tündivel mi vagyunk az ügyeletes stand up comedysek, mert valahogy mindenről eszünkbe jut valami hülyeség:) Az elején általam "kőbe vésett" szabály, miszerint nem hozzuk a gyerkőket, mert ez igenis legyen a mi időnk, már az eslő körben megdőlt és azóta olyan Anya-lánya programmá nőtte ki magát nálunk, ami nagyon jó érzés. Főleg most, amikor a Nagyból egyszerre tört ki 1,5 év elnyomott testvér féltékenysége és a szemeit a nagy jelenetek közben már vörösre sírta, az ilyen programok különösen jól jönnek. Szóval Nóra készült nagyon, mi meg figyeltünk és tanultunk és rájöttünk arra, amit eddig is tudtunk, hogy nem egyszerű mesterség ez! Miután kinyújtottuk a fondantot megfelelő nagyságúra, óvatosan a mini tortára helyeztük és jöhetett a díszités, ami már igazán gyerekjáték volt, vagyis annak tűnt... Szintén kinyújtottuk a színes cukorgyúrmákat és kedvünkre válogathattunk a formák között. Voltak ügyesebbek is, akik már elsőre igazi csodákat alkottak (szerintem egész éjszaka készültek vagy ilyesmi, vagy külön órákat vettek:) és voltak gyengébbek is, pl. én, de nem zavart, merthogy én csak kipróbálni akartam ezt is. Összeségében elmondható, hogy nagyon, de nagyon jó foglalkozás volt, jó hangulatban, isteni végeredményekkel! Örömmel hoztuk haza megmutatni a családnak, hogy miket készítettünk és még nagyobb öröm volt, amikor megettük!!!!
Szóval köszi Nóra, nagyon ügyes voltál és nagy örömet okoztál nekünk! Gere máskor is!!!!
Közben volt ám a Fonóban horgolás tanulás is Zsuzsával, aki szintén az internetről tanulta a mesterséget és le a kalappal előtte, mert szuperszónikus, de sajnos 15 perc elég volt arra, hogy ismét rájöjjek, a horgolás jobban felidegesít, mint a gyerekeim vagy az aktuális kormány! Gabi a makramé karkötő rejtelmeibe avatott be bennünket, de mivel itt sem kellett ecsetet használni, nekem ez sem ment igazán! De olyan jó így együtt, hogy egymást tanítgatjuk, közben jókat szórakozunk, hogy csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy keressen vagy akár hozzon létre hasonló kis klubbot, mert mindenki csak nyer vele!!!
Hamarosan mutatok új munkákat az AgnesSdesignról, de a héten jelmez varrás és nem megbolondulás a két gyerek mellett lesz a cél, szóval van feladat bőven:)
Köszönöm a játék meghívásokat, hamarosan eleget is teszek ezeknek is, de sajnos ez a testvérféltékenység nem akkora buli, mint reméltük, így az "Anya idő" most majdhogynem nullára csökkent, de igyekszem nagyon!
 
 
 
 

Lili lányom munkája:)
és az enyém... Na, nem a pöttyös, mert az szép lett, a pillangós, mert az nem annyira szép... :)


És íme Nóra néhány tortája:) Mondom, az internetről tanulta!!!





És ezt én kaptam a névnapomra, meglepinek, örültem:)

1 megjegyzés:

  1. Nóra született tehetség!!! Gyönyörű tortákat alkot és remélem hódolni is fog a szenvedélyének még jó darabig!:))) A többiek is nagyon ügyesek voltak, mesés torták születtek! Lili pedig hihetetlen!:)

    VálaszTörlés