2013. szeptember 25., szerda

Baglyok

Nos, az igazság az, hogy ismét félúton járok a mosogatás és a vasalás között, úgyogy már lassan azt is gondolhatjátok, hogy ez valójában a lusta asszony blogja, DE NEM! Ez az egyik nap hyperaktív, a másik nap gép előtt bambulós asszony blogja, aki épp túl van egy finom ebéden és azért ült a gép elé, hogy nehogy megint bealudjon délután...
Szombaton foglalkozást tartottam a MűvHázba és szeretném megmutatni nektek, hogy milyen édes kis baglyokat készítettünk. A foglalkozás nagyon jó volt, az egyetlen szépséghibája, hogy előző nap egész délelőtt pakolászni kellett, mert a nyáron nem voltunk, csak mindent leraktunk és egy szép nagy kupac kupi gyűlt össze. Kiírtam a facebook oldalunkra, hogy jön-e vki segíteni, mert egyedül nem fog menni, de egészen délutánig senki nem jelentkezett... Na, nekem se kellett több, jól le is törtem, hogy már megint mehetek egyedül a babámat itthon hagyva, mikor itthon is lenne dolgom és már megint csak én vagyok ilyen hülye, hogy amíg mások munkaidőben semmi látványosat nem csinálnak, én, a GYED-en lévő anyuka megyek be egyedülés ez mennyire nem normális, amikor is jelentkezett az én drága Kata barátosném, akivel így legalább jól ki is pletyóztuk magunkat! Azért az önkéntes munka nem olyan izgi, ha egyedül csinálod, ezért örülök minden egyes apró szösszenetnek, amit kapok, mert máshogy nem menne! Persze, abba is hagyhatnám, de akkor minek kezdtem el? A gyerekeim és én is szeretünk a klubba járni, így amíg nem telik be a pohár, addig csinálom! vagy: nem nyerem meg a lottó milliárdokat és elköltözöm Bora-Borára, ahol egész nap áztatom magam a csodás tengerparton.
Közben lefestettem a konyhaszekrényt és jelentem, marha jó lett! Sokkal jobb az egész konyha hangulata és kisugárzása, pedig még nincs is kész! Még jön a falfestés, új függöny és egy régi-új polc a falra (kb. 6 éve várom, hogy felkerüljön a falra, deháta férfiaknak jó munkához idő kell, az enyém meg úgy látszik, hogy nagyon alapos munkára törekszik), aztán egy-két AgnesS Design megmozdulás és kész is lesz az "új" konyhám! Már nagyon várom!!!
Az egyesület is indul a jövő héten és két foglalkozásom is lesz. A Modern Női Fonó egy vadiúj dolog, most indul és az lesz a lényege, hogy egymást tanítgatjuk a kézműves "tudományunkra", miközben egy jót pletyózunk a gyerekek nélkül! Alig várom, biztos nagyon jó lesz!!! Ajtódísszel készülök, majd mutatom, hogy miket találtam és, hogy végülis mi lett belőlük!
A gyerkőimnél tombol a féltékenység, mindegyik az Anyját akarja, ha lehet a másik nélkül! Eddig a kisebbik volt a féltékenyebb, de most a nagyobb az, így vki mindig ül az ölembe! A Picike most végre eszik vmit, mert mostanában csak a cumi kellett, így jelenleg épp az Apjával alkudoznak a fasírton, hogy ki is egye meg. Nagyon cuki, csakúgy adja a puszikat és mindenre azt mondja, hogy nem!!! A Nagy meg már egyre ügyesebb, ezen a szombati foglalkozáson is csak csodálkoztam, hogy mennyit ügyesedett és változott! Végig segített nekem és közben olyan szép baglyot készített, én meg dagadtam a büszkeségtől (meg az ötperces sütitől).  Este Alma koncerten voltunk és mondhatom, nagyon jók!!! Annyit nevettem, igazán jó bulit csináltak még a felnőtteknek is!

A baglyok alapja egy csomó maradék tápszeresdoboz adta, amit már nem tudtunk hová tenni, így fel kellett használni. A bagoly sablont úgy rajzoltam meg, hogy ketté hajtottam egy A/4-es lapot és követtem a belinkelt bagoly formáját, majd kivágtam. A dobozt maradék csomagolóval bevontuk, amire a gyerekek rajzoltak addig, amíg kivágtuk nekik a bagoly részeit. Lilikém komplett mesét rajzolt a hátoldalára!!! A szeméhez mini sütialátétet használtuk, a szárnyaihoz szintén maradék csomagolót és szinte kész is lett! nagyon jól mutattak együtt és a gyerekszoba sem panaszkodik, hogy lett egy huhugós barátja, ami nem mellesleg még tárolásra is alkalmas.

Az alap:
https://docs.google.com/file/d/0Bz1YuQgr8vDHUHVCYTc1MkJSLUthSTRmQjZqalp4dw/edit?pli=1
Fénykép: Szép Vasárnapot! Ha unatkoznátok délután, egy ötlet, hogyan üsd el az időt. Készíts szuper őszi dekorációt dekor papírból. Egy dobozka, amiben nem túl súlyos dolgokat tárolhatsz. 
A minta letölthető innen: https://docs.google.com/file/d/0Bz1YuQgr8vDHUHVCYTc1MkJSLUthSTRmQjZqalp4dw/edit?pli=1

A mieink:













5 megjegyzés:

  1. Jaj de édesek! Nem csak a baglyocskák, hanem a gyerekek...IS!
    Hát te sem unatkozol! D:)))
    Az önkéntes munka pedig valóban társaságban élvezetes!!!
    De kívánom, hogy nyerd meg az 5-öst! Bora-Bora jó hely! D:))

    VálaszTörlés
  2. Flóra! ha megnyerem az ötöst, elviszem magammal a kedvenc kommentelőimet és csapunk egy hatalmas blog partyt!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon cuki kis baglyocskák:)Nem unalmasak a napjaid,de a gyerekek arcát nézve,megéri a sok munka!Nem?! Gratulálok neked,a sok-sok türelemért és a kitartásodért!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. De azért ti sem vagytok semmik!!! :)

    VálaszTörlés