2013. október 14., hétfő

Szivárványos maszatolás

Hú, zajlik a konyha festés, nagyon izgi!!! Itt van a mi imdáott Jánosunk, mi meg nézzük, ahogy dolgozik. De a konyhás bejegyzést, később, egyben, így most a múlt heti Kabócás programokról egy kis összefoglaló.
 
Kedden a keresztszemes hímzéssel ismerkedtünk a Modern Női Fonóban és hát tudjátok milyen viszonyban vagyok a tűvel és a cérnával...  Most viszont volt egy kis sikerélményem:) Na, nem, nem lett tökéletes, de a varrásom egyik oldala legalább jól sikerült, ami valószínűleg annak tudható be hogy egyszerű mintát választottam! Gabi barátnőm volt az "oktatónk" és nagy türelemmel segítette a munkánkat. Voltak köztünk nagyon ügyesek és beválalósak is, de összességében elmondható, hogy ez a foglalkozás is nagyon jól sikerült! Az, amiért elindítottuk, már itt megnyilvánult, amikor két anyukánk is megköszönte, hogy itt lehet, mert végre kirángattuk a hétköznapok problémájából. nagyon fontosnak éreztük, hogy legyen egy olyan programunk is, ami csak az anyukákra figyel, mert egy nőnek nagyon sok dolga van és bizony szükség van egy kis "nyugalom szigetére", ahol ezek a terhek kicsit könnyebben elviselhetőek. A gyerkők ismét velünk voltak, pedig megbeszéltük, hogy gyerekmentes lesz, de mivel ők is jól érezték magukat, így tök jól elfértünk egymás mellett!
 
Pénteken megtartottam az első Szivárványos Maszatolást, ami a Tapicskoló foglalkozásnak felel meg. Az egészet úgy építettem fel, hogy voltak benne mondókák, dalok és persze festés is. Az egész bemelegítéssel kezdődik, egy fix mondóka/dalocska sorral, majd elővesszük Bartos Erika: Szivárvány című versét és "felmászunk" egy színre a vers sorainak megfelelően. A pirossal kezdődik, így a piros színhez kapcsolódó mondókákat/dalokat gyűjtöttem össze és azokat mondogattuk, közbe iktatva egy-két rajzoltató mondókát is. Amikor ezt befejeztük, jött a papír, festék, zsírkréta, ceruza és kezdődhetett a móka. A gyerekek nagyon édesek voltak, nagyon élvezték és büszkén jelentem, egy ruhát sem kell kidobni, mert nem lettek nagyon festékesek, hagytuk őket játszani a festékkel, a ecsetekkel, így egy nagy maszatolás lett a vége. Egy almát is kettévágtunk, hogy legyen alma nyomdánk, de volt, aki inkább megette volna:) Az egyik kislány megkóstolta a festéket, biztos ízlett neki, mert nem panaszkodott. Imádtam ezt a foglalkozást, így szeretnék majd jobban elmerülni benne. Ami fura volt az az, hogy egyáltalán nem izgultam, pedig szoktam az ilyenek előtt, de valahogy ez olyan természetes volt.
 
Délután Baba-Mama Börzénk volt, ahol mi szokás szerint semmit nem adtunk el, de volt, aki a felét kiszórta annak, amit hozott.
A Maszatoló klubban most Edónk tartott foglalkozást, ami nagyon jó volt, hisz annyi mindenre kellett figyelnem egész nap, hogy jól jött a segítség. Egyre többen vagyunk ott is, aminek nagyon örülök. A héten is izgalmas programjaink lesznek, például Szüretelő játszóház népi kézműves foglalkozással és táncházzal, szóval oda csapunk a lecsónak. vagy a szőlőnek:)
 
 
Modern Női Fonó
 


Szivárványos Maszatolás
 








 
Maszatoló klub
 

1 megjegyzés:

  1. Jaj de sok élmény...édes képek! Én is szívesen elmentem volna xszemes-t tanulni!!!

    VálaszTörlés