2013. szeptember 13., péntek

Enchilada

Képzeljetek el egy lakást, ahol még az asztalon az ebéd maradék, ahol a mosogató sír a rá nehezedő tehertől, ahol a vasaló könyörög, hogy végre had vasalhassa ki azt a több tonnányi ruhát és ahol mindenhol játékok hevernek. Na, persze ez nem az én lakásomé, egy ismerősöm ismerősének a szomszédjának a kutyája mesélte, hogy egyszer valahol valakinél már látott ilyet. Szóval a csodálatosan rendben tartott lakásomban, ahol épp nem vettem be a le.arom tablettát, úgy döntöttem, hogy megosztom veletek az egyik kedvenc ételünk receptjét, hátha valaki hétvégére készülne valami különleges finomsággal. Ezt az ételt egy kedves baráti házaspárnál ettük először, egy kellemes összejövetelen és azóta nagy kedvencünk lett. Azért is írom most itt le, mert egyrészt még a Nagy is szereti, főleg a benne lévő bab miatt, a férjem meg egyenesen imádja és mert a képzeletbeli Vintage Restaurant-omban ez is szerepel az étlapon.
Szóval: ez egy mexicói étel, számtalan egyszerű és bonyolut recepttel a világhálón, de én a legegyszerűbben készítem, hisz csak egy egyszerű mezei háziasszony vagyok, mező nélkül. ( a képzeletbeli éttermemben persze profi shef, manager és animator is vagyok egyszemélyben, amellett, hogy szuper anya és feleség, tiszta lakással, számtalan általam írt könnyvvel és egy hatalmas bilivel:)
Szóval: veszek fél kg. darált húst (általában disznó combot, de más húsokból is finom), egy nagyobb fej hagymát megdinsztelek, majd rá a husit és puhára párolom sóval és borssal meghintve. Ha már finom, puha a husika, akkor megvárom még a lé elpárolog róla és ráöntöm a Maggi Chilis bab fűszerkeveréket+ egy konzerves mexicoi zöldségkeveréket (bab és kukorica van benne). Ahogy elkészült a szósz, megtöltök vele 6 db tortilla lapot( Lidl-ben vettük), azokat egyesével feltekerem, bele fektetem őket a tepsibe és reszelt sajttal megszórom. ( a tepsit nem kell kikenni semmivel, csak úgy vagányan bele)Ha már szép barna a sajt, akkor kiveszem és tejföllel meglocsolva tálalom.  Mondhatom, nagyon-nagyon finom és igazán laktató is, így bátran ajánlom nektek is! persze, ha valóban profi shef lennék és nem egy mezei háziasszony, mező nélkül, akkor biztos nem félkész dolgokkal készíteném, ha nem mindent én dobnék össze hozzá, de ez így sokkal egyszerűbb és gyorsabb is, ami két házat szétszedek egy perc alatt tipusú gyerek mellett, kifejezetten előnyös!
Ajánlanám első randira is, mert ezzel tuti, hogy leveszed a pasit a lábáról, de a bab miatt nem javasolnám, hogy a pasi az első éjszaka ott is maradjon, mert lehet, hogy másnap reggel az enchilada visszaköszön és oda a romantika:))))))
 
 ui.: köszöntöm az új követőimet és külön köszönet a rekord számú oldalmegjelenítesékért:)
 
 
Én ezeket használom és nem zavar, ha szponzorálni szeretnének, kertes házra gyűjtök:)
 
 
Majoros Bettitől megkaptuk a tortilla receptet, amit azt hiszem, hogy sokan elfogunk készíteni, KÖSZÖNJÜK!!!
 
 
Tortilla recept: 
30dkg liszt 4 evőkanál olaj fél csomag sütőpor pici só és hozzá annyi víz hogy jól gyúrható tésztát kapj!15percet pihen a tészta aztán 8-10 pici gombócot formázol belőle aztán vékonyra nyújtod.Száraz serpenyőbe mindkét oldalát kicsit megbarnítod és kész is a tortilla!(Mi sült csirkecomb és szárny apró darabjait szoktuk belevágni pici zöldséggel és öntettel isteni) Remélem mindenkinek sikerélménye lesz, és kb 100ftból kijön a tortilla.
 
 
Plusz egy ötlet: nem rég Shtal Jutkánál láttam (na, nem nála, hanem a műsorában), hogy a maradék tortillából nagyon finom reggeli is készíthető. Egy palacsinta sütőbe beleteszel egy lapot, teszel rá pl.: sonkát, paradicsomot, sok reszelt sajtot (bármit, amit szeretsz), majd kettéhajtod és mindkét oldalát szép barnásra pirítjuk! Nálunk ma ez volt a reggeli és mindenki oda volt érte!!!
 

 

 

6 megjegyzés:

  1. Ez tényleg fincsi lehet ki is fogom próbálni cserébe pedig küldök neked egy 10 parc alatt készíthető nagyon egyszerű és finom tortilla receptet!Puszi Betti

    VálaszTörlés
  2. Betti, várom nagyon!!!! ha hozzájárulsz, megosztanám itt is, persze a neveddel együtt és így a mi kettőnk receptje alapján lakik jól valaki:)))))))

    VálaszTörlés
  3. :)))))))) Mindenféle rosszindulat nélkül annyira imádom hallani, hogy másnak is olyan a lakása, mintha atomtámadás érte volna:))))) Az én emberemnél biztosan tudom, hogy teljes sikere lenne ennek a kajának, és mivel már idestova hét éve túl vagyunk az első randin, már a bab által szétrobbantott romantika sem jelenthet akadályt:) Arra a 10 perces tortilla receptre én is vevő lennék!:)

    VálaszTörlés
  4. Öööö, kedves Mézeskalács, természetesen te is csak hallottál ilyen lakásokról valaki kutyájától, úgy, ahogy én is, így nyugodtan ülj bele a közepébe és vedd be azt a bizonyos tablettát! A kaja amúgy tényleg abszolút siker, már családon és haverokon is tesztelve és már egy páran elakartak venni utána! De én már egy "babost" megszoktam, jó lesz a későbbiekben is:)))) Ha meg lesz a recept, felteszem ide, majd nézz vissza!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem olvasni az írásaidat,olyan igazi "életszag" árad belőlük:))))Ismerős a lakáskép is,de nekem is van ilyen tablettám.....
    A receptet köszönöm,elmentettem és biztosan el is fogom készíteni!!!Minden jót és írj még nagyon sokat! :)

    VálaszTörlés
  6. Nos...hallottam már erről a tablettáról! D:)) ha bevenném...ha nem...sajna rám hatástalan lenne! Pedig néha!" jó volna bevenni! De szeretem a szépet magam körül...és néha bizony előfordul, hogy valami nem úgy alakul..., de az áldatlan állapotot" nem szeretem. Rend a lelke mindennek...az én lelkem is rendben van, ha rend van körülöttem! D:))
    Köszönöm a guszta képeket!
    Legyen jó napod!

    VálaszTörlés