2012. szeptember 2., vasárnap

Gyermekzsúrra ajánlva

Egy gyermek szülinapja mindig nagy öröm a családban és egyre többen gondolják úgy, hogy ennek örömére készülnek egy zsúrral is, ahová a barátokat, rokonokat hívják meg. Szeretnék néhány ötletet bemutatni, amit felhasználhattok, ha belevágtok a buli szervezésbe.
Ami nagyon fontos, hogy vonjátok be az ünnepeltet is s készülődésbe (ha nem meglepetés party készül), mert így számára is sokkal élvezetesebb és emlékezetesebb lesz a buli, amire a szüleivel és testvéreivel közösen készültek. Mi is erre készülünk éppen, minden nap elkészítünk valamit (persze elsőként az övét), így sokkal nagyobb az élmény és izgalmasabb is:) "Pizsamás kézműves klubnak" hívom, mert ébredés után neki is esünk, mert a gyerek már reggel 8 után aktív, velem ellentétben... :)

Az első lépés: a vendég lista. Beszéljétek meg, hogy kiket szeretne meghívni. (hány fő, milyen korúak stb.) Jó tudni, hogy van-e  köztük vmi allargia tulajdonos, mert ebben az esetben figyelni kell erre.

A második: legyen-e tematikája vagy csak a szabad játék dominál. Tematika lehet pl.: hercegnős, kalózos, indiános stb. Ilyenkor a meghívó és a buli is ehhez igazodik.

Ha ez is eldőlt, akkor készíthetitek a meghívókat. Az én lányomnak csiga a jele az oviba, így a meghívó is egy csiga lett. Ami fontos, hogy tartalmazza a pontos időpontot, helyszínt és egy telefonszámot, ahol lehet érdeklődni. Ezt érdemes személyesen átadni, mert nagyon tudnak neki örülni a gyerekek.


Aztán lehet gondolkodni, hogy mi legyen a buli menűje, mind kaja ügyileg, mind játék ügyileg. Nem gond, ha nem készültök külön foglalkozásokkal, mert ők egymással is jól eljátszanak, de ha van elől néhány jó játék, vagy kicsit kézművekedtek, játszotok együtt, garantált a jó hangulat.

Mi vendég ajándékkal is készülünk, ezt is a neten találtam:

Eredeti ötlet:

Mivel szeptemberi a gyermek, ezért ennek az ötletnek nagyon megörültem, amikor megtaláltam, nálunk ez volt a kézműves foglalkozás "tárgya":


A körtéket a felnőttek készítsék elő, vagyis a késsel ti vágjátok le a körte tetejét. Ők kapjanak jó sok fogpiszkálót és szőlőt, a szeme pedig lehet szegfűszeg.
De ha kapnak néhány krétát, színezőt vagy ujjfestéket papírral, annak is hatalmas sikere lesz, elhihetitek.

1 megjegyzés:

  1. Díjazom a bátorságod. Bár gondolom a Kabócás összejövetelek alkalmával nagy gyakorlatra tettél szert. Töredelmesen bevallom nálunk még a legnagyobb csajnak sem volt zsúrja:) Beteges rettegés fog el még a gondolattól is, hogy szabadjára engedjek itthon egy jó adag gyereket:) Na majd egyszer:))) Az ötletek nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés