2012. február 15., szerda

Maszatoló klub decemberi eredményei

Guba Viktória decemberben és januárban egyesületünk munkáját segítette és ha volt szabadideje, mindig a neten keresett új ötleteket. Most csak ennyit tudok megmutatni, de hamarosan feltöltöm a többi, olcsó és hasznos kézműves ötletet is.


A bohócot már ismerhetitek, hiszen ezt az ötletet egy tanítónőtől kaotuk és már fenn van a blogon, de leírom, hogyan is készül: egy A/5-ös méretű színes lapot harmónikában meghajtjuk, majd a közepénél meghajlítjuk és legyezőt formálunk belőle, középen összeragasztva. Ezt még 3-4 színnel megcsináljuk, majd összeragasztjuk őket, hogy egy kör formát kapjunk. Ha ez kész, akkor jöhet a szeme, szája, orra, kalapja stb. Nagyon egyszerű. de mégis mutatós darab.

A szilveszetri malackának a lényege, hogy a "pocakja" egy zseb, ahová az újévi jókívánságokat lehet gyűjteni. Két papírtányér kell, amiből az egyiket ketté kell vágni. Úgy kell a másikra ragasztani, hogy a színe legyen belefelé, mert csak így tudunk zsebet formálni. Ha ez kész, jöhet a feje, keze, lába stb.

A mozgatható maci sablonja már fenn van.
Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése