2013. augusztus 27., kedd

5 perces süti

Amikor megláttam ezt a receptet, azonnal éreztem, hogy meg kell csinálnom!!! Ma enyhén szólva is bal lábbal ébredtem, vagyis inkább ma is, így délután úgy döntöttem, hogy kevés volt a maradék muffin, jöhet még valami, aminek olyan a hatása, mint a sanaxnak. Szombaton bezárjuk a Bárt, csak májusban nyitjuk újra, így szomorú a szívem, mert hiányozni fog! Mivel a strand közepén van, egy medence előtt, általában ragyogó napsütésben, kellemes zenével, finom italokkal és egy jó csapattal,  így az "általa" adott életérzés össze sem hasonlítható a téli "örömökkel"! Ráadásul pörgött az élet rendesen, még buliztam is, most meg jön majd megint a bezártság... Na, ezeken búslakodtam, szokás szerint magamba zárkózva, amikor jött egy barátnő, meg kettő, meg három, na meg ez a süti és máris szebb minden! Végre el kezdtem tervezgetni, hogy mivel töltöm majd ki az időmet, végre látom magam előtt az egyesületet és az alkotó munkát is és azt, ahogy a Picikét megtanítom beszélni, a Nagyot pedig készítgetem az iskolára!
 A konyhával kezdem az újjászületésem: a rusnya, szürke szekrényt fehérre festem, a még rusnyább eszüt gombokat lecserélem valami rusztikusra, a falat lefestjük, új függöny és szőnyeg vidéki stílusban, illetve egy icipici konyha sziget, a sarokban uralkodó kupi megszüntetésére. Persze azuram már ijesztget, hogy ne tervezgessek, ki tudja, hogy mi lesz, de makacs vagyok, mint egy öszvér, szóval amit elterveztem, azt megcsinálom! Holnap hívom is az ezermester barátomat, a Janit és majd ő segít nekem! Aztán átalakítom a gyerkők alkotó sarkában lévő bútorokat és lehet lesz még egy-két új párna is, hogy feldobjam a lakást! Hiába, ezt teszi az emberrel a Spektrum Home:)
Az egyesületben indítani szeretnénk egy felnőtt kézműves klubbot és egy baba-mama klubbot is, tapicskoló foglalkozásokkal, de egyedül most nem vállalom ezeket, mert szeretnék a gyerkőkre is oda figyelni, amíg itthon vagyok! Amúgy bele gondoltatok már, hogy mekkora szívás, hogy az életünk nagy részét végig dolgozzuk? Most ez normális? Ha még megérné, de örülsz, ha kijössz a hónapban. Szívás ez, nincs mese...
 
Bocs, ezt muszáj elmesélnem, de csak erős idegzetűeknek ajánlom!
A Nagy élete legnagyobb hiszti parádéját produkálta tegnap, már bánom, hogy nem vettem fel! Az apjával vmin össze vitatkoztak, ő meg elkezdte a szokásos sértődős nagy jelenetet, hogy figyeljünk rá! Ajtócsapkodás, ordibálás, játék dobálás, szájalás stb. Bosszúból, amiért ilyen szülei vannak, akik rá mernek szólni, elkezdte összepakolni a legdrágább játékait, hogy kidobja. Én javasoltam neki a kukazsákot, mert több fér bele, aminek még örült is, mert legalább nagyobb lesz a bosszúja! Aztán elkezdte kántálni, hogy dobjam ki, dobjam ki ezeket, neki nem kell. Egy idő után meguntam, megkértem, hogy figyeljen a testvérére, leviszem a kukába a játékokat! Még azt is felajánlotta, hogy segít, de mondtam, hogy majd én megoldom! ahogy becsuktam az ajtót, hatalmas ordításba kezdett, én meg persze előadtam, hogy valóban kidobtam a zsákot. Még az ajtót is kinyitottam a kóddal, hogy elhiggyje, tényleg lent voltam! Úgy összetört, hogy a földszinten hallottam, hogy hogy ordít a másodikon! Amikor feljöttem, cirka 1,5 órás nagy koncert volt, földön fetrengéssel, óriás könnyekkel, ordítással. Én meg még adtam alá a lovat, hogy elviszi a szipus Mari, de jó lesz nekik! Aztán nagy nehezen abba hagyta a hisztit, sértődötten üldögélt, majd az apja megsajnálta, így hamarosan visszakapta a zsákot és önként bocsánatot kért! Tartsatok gonosznak, de én annyit nevettem rajta! Az a fajta gyerek, aki a végsőkig elmegy, hogy a határait próbálgassa és sokszor engedünk is neki, de most nem jött be! sajnos nem vagyunk elég következetesek vele, ő meg elég okos, így szeret játszadozni velünk. Csak Anya néha nehéz ellenfélnek bizonyul:) Néha sajnálom, hogy egy ilyen "olaszos" családba született, de az életben talán majd neki lesz könnyebb!
 
Na, biztos untok már, így itt a recept! Olvassátok el az oldalon lévő kommenteket is, érdemes!
Én némi fahéjjal és csokidarabokkal dobtam fel és amikor elkészült, kiöntöttem egy tányérra és Gabi barátnőmmel eper lekvárral megöntözve puszítottuk el az utolsó morzsáig! Azt hiszem, hogy ez lesz a téli alakformálóm... Csak kár, hogy a körterületem növeli majd:)
Próbljátok ki, megéri!!!!

http://www.nosalty.hu/recept/bogreben-sult-suti-5-perc-alatt

Hozzávalók:
 • 4 ek liszt
 • 1 mk sütőpor
 • 4 ek porcukor
 • 2 ek kakaópor
 • 1 tojás
 • 3 ek tej
 • 3 ek olaj

 • elkészítés
  1. A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverjük.
  2. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük.
  3. Frissen, melegen pl. vaníliasodóval tálaljuk. Itt lennt a hozzászólásokban számtalan remek ötlettel szolgálnak a kedves NoSalty olvasók!:)))


   

  2 megjegyzés:

  1. Várj csak míg 10-11 éves nem lesz:)))) Akkor majd néha nem csak Ő fog úgy ordítani, hogy a földszinten is hallják, hanem Te is:))) Az a pöttyös csésze...Istenem....egy álom!!!:))))

   VálaszTörlés
  2. Ildikém, sajnos az egész társasház hallgatja már egy ideje, ha Anya kidorul... A csésze egy gyűjtemény része, ugyanis egy időben akár merre jártam, vettem egyet, de mindig más formájút, így most van vagy 7-8 db különböző piros pöttyös bögrém! Csodásak így egyben!!!

   VálaszTörlés