2013. május 27., hétfő

Álomőrző CD-lemezből

Na, nincs kedvem mosogatni, Léna meg épp egyedül akarja szétszedni a házat, így ma írok még egy bejegyzést.
Sok rendezvényünk volt mostanában, így ki is purcantam rendesen, mire a végére értünk!
Egyesületünk első alkalommal szervezhette meg az I. Regionális Családháló Találkozót kezdőknek és haladóknak a www.csaladhalo.hu munkatársával, Gesztes Olympiával. Az egész szervezés on-line és telefonon zajlott, így a helyszínen találkoztunk először. A rendezvény lényege az volt, hogy a hozzánk hasonló, családokért tevékenykedő szervezetekkel megismerkedjünk és segítsük egymás munkáját. Közel harmincan voltunk, Szegedtől- Miskolcig és sok jó ötletet gyűjtöttünk be a jövőt tekintve. Még előadást is tartottam, kivételesen izgulás nélkül, hisz arról beszéltem, amit imádok, a kézműves foglalkozások szervezéséről. Volt Mazsola Muzsika bemutató is és nagy öröm volt, hogy pár hét múlva kaptam a hírt, hogy a lányok már használják, amit nálunk tanultak. Délután Vida Ági, a www.gazdagmami.hu szakértője volt a vendégünk, aki nagyon jó kis előadást tartott nekünk. Ezen sajnos elég kevesen voltak, pedig nagyon sok hasznos tanácsa volt. Gabival és Tündivel nagyon figyeltünk, hisz beindítottuk a kis kézműves bizniszünket, így ittuk a tanácsokat.
Május 15-én második alkalommal szerveztük meg a Családok Napját, ahol nagyon sok program várta a gyerkőket és szüleiket és ami nagyon sok munkával járt... De megérte! Volt Mazsola Muzsika, Mini Marathon, Mini Motocross, futóbringás és kerékpáros verseny, feleségcipelő verseny (6 pár indult!!!), piknik, táncház, aszfalt rajzverseny, sütisütő verseny és persze kézműves foglalkozás. Az ügyes anyukáim rengeteg ajándékot gyűjtöttek be, így senki nem távozott üres kézzel vagy korgó gyomorral a helyszínről. Legalább 100 fő vett részt, de talán többen is voltunk! Nagyon jó hangulata volt, mindenki jól érezte magát! Mivel külső helyszínen volt, nehezebb volt megszervezni, így az elején még elgondolkodtam azon, hogy lesz-e jövőre is, de a végén látva a sikerét, persze szervezünk még egy párat. Azért nehezebb, mert nincs alkalmazottunk, csak az önkéntes munkára számíthatok, aminek sokszor az a vége, hogy egy csomó minden rám marad, hisz gyerekek és a munka mellett nem mindenki akar még ingyen dolgozni is. Szerencsére azért voltak most is segítőim, akiknek itt is küldenék egy nagy puszit:) Szerveztünk Bolhapiacot is, ahol bár viszonylag kevesen voltak, azért jó volt a fogadtatás.
Mutatnám, hogy mi készült a Családok Napján. Mivel rengeteg CD lemezünk és tokunk van még mindig, így kitaláltam, hogy lehetne egy-egy forgót készíteni. Csak színes karton és madzag kellett hozzá és már kész is volt. Az egyetlen nehézsége, hogy a ragasztásnál összekellett erősen fogni a két anyagot, mert nehezen ragadt. Nagyon sok készült, így Zsiviczáné Zsuzsának, aki önként jött segíteni nekünk, volt dolga rendesen! Mondhatni, megmentett minket!!! Aztán készült még újabb kép is CD-tokból. Sajnos nem volt időm több fotóra, de azért az eredmény talán kivehető és követhető.










 Én a vásárban:)

2 megjegyzés:

  1. Húúú,látom nem unatkozol!:)A cd-s ötlet nagyon tetszik,remek ötlet:)

    VálaszTörlés
  2. Vida Ági régi kedvencem, a kézműveskedést is imádom, szuper nap lehetett! :)

    VálaszTörlés