2013. július 18., csütörtök

Hokedliből kis konyha:)

Na, ma nagy az öröm, mert végre befejeztem a kis konyhánkat. Hogy miből készült? Anyukám (vagy a nagyanyám) régi hokedlijéből.
Az eredeti ötlet ez volt:
Ezt is egy anyuka készítette, az egyik facebook-os kreatív oldalon találtam és rögtön jól bele is szerettem. Mivel tudom, hogy azénuramat ilyenekre rá nem veszem, az öcsémhez fordultam, aki 2 nap múlva már szabályszerűen tervekkel és ötletekkel állt elő és nem is volt hajlandó engedni belőlük. Én csak egy hasonlót akartam mint ez, tiszta fehérben, piros gombokkal és piros kockás függönnyel az elején, de ő mindenképp akart sütőt is, szóval közösen neki láttunk a munkának. Amíg én lefestettem az alapot, amit ő csiszolt le előtte, addig ő kimérte és lefűrészelte a szükséges oldalakat maradék polcokból. Aztán én eltűntem, mint a kámfor, ő meg befejezte a famunkákat és a festést:) 2 gyerekem van és nincs bejárónőm, szóval ő meg épp ráért, meg aztán anyám oda volt, meg vissza kétszer, hogy az ő informatikus (tudjátok ez mit jelent) fia milyen ügyes! Amúgy tényleg az! Ha lennének minőségi eszközei és anyagai, szerintem egy házat is feltudna húzni! Ügyes fiú és szingli, szóval aki jó férjet akar, csak szóljon bátran:)
Pont a Picike 1. születésnapjára lett kész, de a díszítéssel nagyon lassan haladtam, mert egy csomó variáció megfordult a fejemben. tetszett ezekkel a natúr színekkel is, gondoltam még színesebbre is, de persze a dekupázs is ott volt, de végül ez lett belőle. Került rá csipke, sok-sok pötty, szalvéta, színek, farkasfog és az egész olyan AgnesS design-os lett:) Nekem nagyon tetszik, mondhatni ma nem tudják elvenni a jókedvemet! Igazából a Lénával való fotózás volt nagyon szórakoztató, mert csak 1 éves, de úgy csinált, mint a nagyok! kavargatott, benézett a sütőbe, kipakolt, bepakolt, én meg a hasamat fogtam a nevetéstől! Hihetetelenül cuki baba!!! A konyha amúgy "nyári" konyha lett, mert kiraktam az erkélyre, hisz nekünk ez a kert, így ott tudnak vele jókat játszani! Lesz még pár kép, csak valahol elvesztek a rendszerben:)
Közben Lili és az unokatesója, Nórika boltot nyitottak mamájéknál. Mindent gondosan beáraztak, csak igazi pénzt fogadtak el és az árút a végén visszakérték, de a pénztárcánk üres maradt! Mivel Nórika még csak a 100-ast tudta leírni, így "100 Ft-os" bolt lett belőle. Lili vezette a könyvelést, húzgálta a vonalakat, hogy hány pénzt kaptak.
Szóval azt hiszem túléljük mi ezt a nyarat, vagy még rövid is lesz a végén:)



 


 

Az árúkészlet, gondosan felcímkézve. Egy egész déleltött szántak rá:)

 

5 megjegyzés:

  1. Annyira, de annyira szuperjó lett!!!! A díszítés álomi és add át gratulációmat Csabinak is, tényleg nagyon, nagyon ügyes! A lányok első reakciója: Hűűűűű de széééép!!!!!:)))) Azt hiszem nem haragudnának meg egy ilyenért itthonra:)

    VálaszTörlés
  2. Szuperjó lett!!!!!!Nagyon szép a dekoráció is,gratulálok!!!!!!!!!!
    Biztosan ki lesz használva:))))

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű! Rég láttam ilyen jó ötletet!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! Imádom az újrahasznosítást, mert nem kell mindent kidobni, csak újra kell gondolni!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik...alig várom, hogy "mi is" idáig felnőljünk...elkészítem én is majd...

    VálaszTörlés